blog

March 13, 2017

КОМПАНИЈАТА ОКТА ДОНИРАШЕ НОВ ИНКУБАТОР НА ОДДЕЛОТ ЗА ИНТЕНЗИВНА НЕГА НА КЛИНИКАТА

Набавка на нов и сервисирање на три постоечки инкубатори на Интензивниот оддел на Детската Клиника во Скопје е резултат од втората донација од кампањата Шанса за живот. На кампањата иницирана од компанијата ОКТА и Клиниката за детски болести оваа година активно се приклучија над 12 илјади граѓани свесни за потребата од донации за опремување и […]

March 13, 2017

ПРОМОВИРАНА ПЕСНАТА И СПОТОТ ЗА КАМПАЊАТА ШАНСА ЗА ЖИВОТ

Детски насмевки, радост и многу позитивни емоции се провлекуваат во видео записот за песната на кампањата Шанса за живот, во кој се вклучија поп пејачите Виктор Апостоловски, Ренната, Наталија Славева и Лозано, како и хорот на Златно Славејче. Будејќи длабоки емоции, видеото испраќа порака до граѓаните и компаниите со свои донации да ја поддржат кампањата, […]

March 13, 2017

ДОНАЦИЈА ОД ДАНИЕЛ КАЈМАКОВСКИ ЗА ОДДЕЛОТ ЗА ИНТЕНЗИВНА НЕГА И ТЕРАПИЈА

Нашиот евровизиски претставник Даниел Кајмакоски склучи договор со Детската Клиника во Скопје за донирање на респираторен апарат (Babylog 800) наменет за новороденчиња, и најпотребен на предвремено родени бебиња кои не можат да дишат сами. Апаратот  се користи на одделот за Интензивна нега и терапија каде годишно се хоспитализираат 350 – 400 пациенти, од кои 85 […]