Мисија Ние нудиме здрава иднина на децата
и нивнитесемејства преку врвна
педијатриска грижа, едукација и
истражување

Визија Секое дете во Македонија и регионот
да има пристап до врвна здравствена
грижа која е ориентирана кон пациентот
и неговото семејство.
Историјат Почетоците на Детската клиника се од
детското одделение на Земската
болница во Скопје. Создавањето
на клиниката се совпаѓа со
создавањето на Медицински факултет
во Скопје во 1947 година.

МИСИЈА

Ние нудиме здрава иднина на децата и нивните семејства, преку врвна педијатриска грижа, едукација и истражување

24 / 7 ДОСТАПНОСТ

Ние постоиме само за вас и се грижиме за вашите потреби и здравје. Достапни сме 24 часа секој ден.

ВИЗИЈА

Секое дете во Македонија и регионот да има соодветен пристап до врвна здравствена грижа која е ориентирана кон пациентот и неговото семејство.

about-img2.png
Амбулантски термини

Специјалистичка амбуланта за онкологија

Специјалистичка амбуланта за хематологија

Специјалистичка амбуланта за малигни хемопатии и следење на трансплантирани пациенти

Специјалистичка амбуланта за ендокринологија со молекуларно генетска дијагностика

Специјалистичка амбуланта за клиничка генетика со генетска дијагностика

Специјалистичка амбуланта за кардиологија

Специјалистичка амбуланта за ревматологија

Специјалистичка амбуланта за белодробни инфекции и хронични пневмопатии

Специјалистичка мабуланта за пулмологија со алергологија

Специјалистичка амбуланта за вентилациски пореметувања и болести на плевра

Специјалистичка амбуланта за хепатологија

Специјалистичка мабуланта за гастроентерологија

Оддел за имунологија '' Проф д-р Илија Бојаџиев"

Оддел за несакани поствакцинални реакции

Специјалистичка амбуланта за неврологија,епилепсија и развојно следење

Специјалистичка амбуланта за заболување на нервниот и нервномускулниот систем

Специјалистичка амбуланта за цистична фиброза

Специјалистичка амбуланта за доенче и метаболизам

Специјалистичка амбуланта за психофизиологија

Специјалистичка амбуланта за неонатологија и специјална неонатална интензивна нега

Специјалистичка амбуланта за нефрологија

Специјалистичка амбуланта за дијализа и трансплантација на бубрези

Оддели

Оддели

Директори

tn
Проф.д-р Стoјка Нацева-Фуштиќ
Оддел за цистична фиброза
IMG_7637
Мр. Аркин Јахији

Лекари

People-Doctor-Male-icon
Проф.д-р Зоран Гучев
Оддел за ендокринологија со молекуларно-генетска дијагностика
People-Doctor-Female-icon
Вон.проф. Лидија Карева
Оддел за ургентна педијатрија и специјалистичка консултативна дејност и токсикологија
People-Doctor-Female-icon
Проф.д-р Ката Мартинова
Оддел за онкологија

Специјалистички амбуланти

Специјалистичка амбуланта за нефрологија
Специјалистичка амбуланта за дијализа и трансплантација на бубрези

Специјалистичка амбуланта за кардиологија
Специјалистичка амбуланта за ревматологија

Специјалистичка амбуланта за пулмологија со алергологија
Специјалистичка амбуланта за белодробни инфекции и хронични пневмопатии

Специјалистичка амбуланта за ургентна педијатрија и специјалистичка консултативна дејност и токсикологија

Специјалистичка амбуланта за неврологија,епилепсија и развојно следење Специјалистичка амбуланта за заболување на нервниот и нервномускулниот систем

Специјалистичка амбуланта за неонатологија и специјална неонатална интензивна нега

viber_image_2021-10-07_14-16-13

Специјалистичка амбуланта за имунологија
Специјалистичка амбуланта за несакани поствакцинални реакции

Специјалистичка амбуланта за неонатален скриниг

Контактирај не

Локација

24 / 7 ДОСТАПНОСТ

Број за итни случаи

Партнери и здруженија

ZPM_MK-1
Здружение на педијатри на Македонија Македонско лекарско друштво
logo (1)
Алкалоид Скопје
n
Холандска Амбасада
tika-logo
Тика Македонија
g
Германска Амбасада
l
Линк Акрос
logo (2)
Окта
Ден
Понеделник
Д-р спец. Ивона Ивановска Петковска
Вторник
Проф .д-р Светлана Кочева
Среда
Прим.д-р Зорица Трајкова Антевска
Четврток
Ас. м-р д-р Александра Јовановска
Петок
Д-р спец. Гордица Бежоска
Ден
Понеделник
Проф.д-р Елена Шукарова Ангелова
Вторник
Проф. д-р Зоран Гучев
Среда
Прим.д-р Зорица Трајкова Антевска
Четврток
Проф. д-р Марина Крстева Константинова
Петок
Проф.д-р Елена Шукарова Ангелова
Ден
Понеделник
Проф.д-р Констандина Кузевска Манева
Вторник
М-р д-р спец. Бети Ѓуркова
Среда
Проф. д-р Розана Кацарска
Четврток
Д-р спец. Валентина Јовановска
Петок
Ас. м-р д-р Марија Нешкова Шуменкоска
Ден
Понеделник
Проф д-р Емилија Влашки
Д-р спец. Софија Мишкова – физијатар
Вторник
Доц. д-р сци Илија Кировски
Д-р спец. Софија Мишкова – физијатар
Среда
Прим. д-р Ангелче Саздовски
Д-р спец. Софија Мишкова – физијатар
Четврток
Прим.д-р Лидија Сечкова
Д-р спец. Софија Мишкова – физијатар
Петок
Науч.сор.д-р Валентина Цвејоска Чолаковска
Асс д-р Весна Мицевска
Д-р спец. Софија Мишкова – физијатар
Ден
Среда
Проф. д-р Ацо Костовски
Четврток
вонр.проф д-р Соња Бојаџиева
Ден
Вторник
Проф. д-р Лидија Карева
Среда
вонр.проф д-р Кристина Миронска
Петок
Д-р спец. Аријета Хасани
Ден
Понеделник
Д-р спец. Љеља Муаремовска
Д-р спец. Алили Адеми Леарта
Вторник
Проф д-р Филип Дума
Д-р спец. Данило Нонкуловски
Д-р сци Валентина Дуковска
Среда
Д-р спец. Данило Нонкуловски
Четврток
Д-р спец. Љеља Муаремовска
Петок
Проф д-р Филип Дума
Д-р спец. Алили Адеми Леарта
Д-р сци Валентина Дуковска
Ден
Понеделник
Д-р спец. Ана Стаматова Томова
Вторник
Прим.д-р Невенка Славевска
Среда
Проф. д-р Стојка Нацева Фуштиќ
Петок
М-р д-р спец. Лидија Спировска
Ден
Вторник
Виш.науч.сор.д-р сци Татјана Зорчец
Ден
Вторник
Доц. д-р Николина Здравеска
Среда
Д-р спец. Милена Кацарска
Четврток
Д-р спец. Јана Јовановска
Петок
Д-р спец. Реџепи Мемеди
Ден
Понеделник
Д-р спец. Бисера Пандовска
Вторник
науч.сор.д-р Емилија Шахпазова
Среда
Д-р спец. Нора Емини Абази
Четврток
Проф. д-р Велибор Тасиќ