Мисија Ние нудиме здрава иднина на децата
и нивнитесемејства преку врвна
педијатриска грижа, едукација и
истражување

Визија Секое дете во Македонија и регионот
да има пристап до врвна здравствена
грижа која е ориентирана кон пациентот
и неговото семејство.
Историјат Почетоците на Детската клиника се од
детското одделение на Земската
болница во Скопје. Создавањето
на клиниката се совпаѓа со
создавањето на Медицински факултет
во Скопје во 1947 година.

MISIONI

Ne ofrojmë një të ardhme të shëndetshme për fëmijët dhe familjet e tyre përmes kujdesit, edukimit dhe kërkimit pediatrik më të avancuar

24 / 7 ДОСТАПНОСТ

Ние постоиме само за вас и се грижиме за вашите потреби и здравје. Достапни сме 24 часа секој ден.

VIZIONI

Çdo fëmijë në Maqedoni dhe në rajon duhet të ketë qasje në kujdesin më të mirë shëndetësor, që është i orientuar drejt pacientit dhe familjes së tij.

about-img2.png
Наша мисија
ЈЗУ Универзитетската клиника за детски болести Скопје представува единствена работна целина составена од развиени супспецијалистички служби.

Мисијата на Универзитетската клиника за детски болести е следната:

  • Грижата за пациентот
  • Едукацијата на идните генерации на педијатри
  •  Спроведувањето на педијатриско истражување

NJËSITË

NJËSITË

DREJTORËT

Valentina C
Assoc. Dr. Valentina Cvejoska Cholakovska
NJËSIA E PULMOLOGJISË ME ALERGOLOGJI
IMG_7637
Mr. Arkin Jahiji

MJEKËT

People-Doctor-Male-icon
Проф.д-р Зоран Гучев
Оддел за ендокринологија со молекуларно-генетска дијагностика
People-Doctor-Female-icon
Вон.проф. Лидија Карева
Оддел за ургентна педијатрија и специјалистичка консултативна дејност и токсикологија
People-Doctor-Female-icon
Проф.д-р Ката Мартинова
Оддел за онкологија
People-Doctor-Female-icon
Проф.д-р Стoјка Нацева-Фуштиќ
Оддел за цистична фиброза

Специјалистички амбуланти

Клиниката располага со поликлиника и супспецијалистички амбуланти (10), опремен оддел за интензивна терапија, транспортен сервис-за транспортирање на витално загрозени деца во државата и во Центри надвор од земјава, биохемиска и хематолошка лабораторија, генетска лабораторија, лабораторија за ТСХ скрининг, молекуларна лабораторија и аптека депо. 

Специјалистичка амбуланта за нефрологија
Специјалистичка амбуланта за дијализа и трансплантација на бубрези

Специјалистичка амбуланта за кардиологија
Специјалистичка амбуланта за ревматологија

Специјалистичка амбуланта за пулмологија со алергологија
Специјалистичка амбуланта за белодробни инфекции и хронични пневмопатии

Специјалистичка амбуланта за ургентна педијатрија и специјалистичка консултативна дејност и токсикологија

Специјалистичка амбуланта за неврологија,епилепсија и развојно следење Специјалистичка амбуланта за заболување на нервниот и нервномускулниот систем

Специјалистичка амбуланта за неонатологија и специјална неонатална интензивна нега

viber_image_2021-10-07_14-16-13

Специјалистичка амбуланта за имунологија
Специјалистичка амбуланта за несакани поствакцинални реакции

Специјалистичка амбуланта за неонатален скриниг

Контактирај не

Локација

24 / 7 ДОСТАПНОСТ

Број за итни случаи

Партнери и здруженија

ZPM_MK-1
Здружение на педијатри на Македонија Македонско лекарско друштво
logo (1)
Алкалоид Скопје
n
Холандска Амбасада
tika-logo
Тика Македонија
g
Германска Амбасада
l
Линк Акрос
logo (2)
Окта