НОВА ЕРА ВО ТЕРАПИЈАТА НА ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА

Денес е голем ден за пациентите со цистична фиброза – започна долго очекуваната терапија со Kaftrio во комбинација со Ivakaftor кај 6 пациенти во ЈЗУ Универзитетска клиника за детски болести Скопје.

Да им посакаме подобро здравје и посреќен живот.

One Comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *